torstai 23. marraskuuta 2006

Muista hollannista bloggaajista ja politiikasta

Olen eilisestä asti lukenut muiden Hollannissa asuvien blogeja ja en voi kun ihmetellä miten erillaiset käsitykset ihmisillä voi samasta paikasta olla. Erityisesti siitä miksi asiat ovat menossa suuntaan johon ne ovat menossa ja siitä miten asiaa voisi korjata eli suljetaan silmät ongelmilta ja huudetaan rasismikorttia heti kun joku kehtaa kyseenalaistaa esim maahanmuuttopolitiikan toimivuuden vs tunnustetaan että meillä on ehkä ongelma ja tehdään jotain asialle.
En tiedä asuivatko ko ihmiset Hollannissa vielä silloin mutta Theo Van Goghin murha muutti paljon, todella paljon.
Se oli surullinen päivä koko eurooppalaisella ja hollantilaiselle suvaitsevaisuudelle ja sen kannattajille. Se oli surullinen päivä kaikille niille ihmisille kuten itse jotka halusivat uskoa monikuttuurisuuden toimivuuteen ilman rajotteita.

Kannattaa tutustua Hollantilaisiin, siis muihinkin kun koulu/työ kavereihin, mennä vaikka paikalliseen korttelikapakkaan ja keskustella miksi ja miten ja minkä vuoksi hollantilaiset äänestävät oikeistoa vaikka oikeasti kannattavat vasemmistolaisia arvoja.
Tämä on erittäin helppoa tapa tavata hyvinkin eri yhteiskuntaluokista olevia ihmisiä ja kuulla heidän näkemyksiään sillä jos Hollantilaisista pitää yksi piirre sanoa niin se on se että mielipide heillä on joka asiaan ja sen he myöskin mielellään kertovat.

Itselleni on tapahtunut täällä vähän vastaava asenteen muutos sillä siinä missä (kuten aiemmin mainitsin) miellän itseni edelleen vasemmistovihreäksi ja en olisi koskaan suomessa voinut kuvitellakkaan äänestäväni oikiestopuoluetta, en yhtään ihmettele että täällä niin tehdään vaan pidän sitä vähintäänkin loogisena ja jopa järkevänä ratkaisuna maan tilanne huomioiden.
Tämä ei niinkään johdu oikeiston ajamien asioiden hyvyydestä vaan enemmänkin vasemmisto puolueiden huonoudesta ja uskomattomasta naivismista.

Hmm ehkä kannattaisi tarkentaa että ainoastaan muutamassa blogissa käsiteltiin näitä aiheita ja muut olivat enemmän päiväkirjatyyppisiä.

Ei kommentteja: