tiistai 21. elokuuta 2007

Cover Me

Siitä huolimatta että en siellä todennäköisesti viihtyisi on täsää viimevuosina kasvanut ajatus Yhdysvaltoihin muuttamisesta, ei siis pysyvästi vaan esim 6-kuukaudeksi tai vuodeksi. En mä tiedä, minua on ärsyttänyt aivan suunnattomasti tämä viimevuosina ollut Yhdysvaltojen vastainen muoti-ilmiö jossa ihmiset jotka eivät edes vaivaudu äänestämään omassa maassaan syyttävät lähes kaikesta Yhdysvaltoja. En tarkoita mitenkään puollustella heidän tekojaan mutta ehkäpä heitä arvostellessaan kannataisi kuitekin ensiksi katsoa kriittisesti myös omia johtajiaan/poliitikkojaan.

Toki on helpompi syyttää jotain ulkoista ja kaukana olevaa instanssia mutta niin. Me ja vain me olemme vastuussa siitä millaista politiikkaa Eurooppa nyt ja tulevaisuudessa käyttää missäkin tilantessa. Me ja vain me olemme vastuussa siitä millainen yhteiskunta meillä on vaikka 30-vuoden päästä. Kansainvälisessä merkityksessä EU ja siinä mukana oleminen on tuonut meille paljon valtaa mutta samalla se on tuonut meille myös suunnattoman vastuun. Tuo kansainvälinen vastuu
ei kuitenkaan koskaan saisi ohittaa vastuuta omasta yhteiskunnastamme, siitä jonka jätämme lapsillemme.

On aivan liian helppoa olla naiivilla tavalla idealisti ja huutaa lisää milloin mitäkin.


Opiskeluaikoinani eräs luennoitsija aloitti luentonsa kysymällä ihmisten poliittista vakaumusta, vastasin rehellisesti olevani jossainmäärin vasemmalla. Sen kummempaa asiaa kommentoimatta kyseinen luennoitsija totesi sanonnan: Jos ihminen ei ole 20-vuotiaana vasemmistolainen ei hänellä ole sydäntä mutta mikäli hän ei ole 30-vuotiaana oikeistolainen ei hänellä ole aivoja.

Terveisin: Edelleen vasemmistolainen mutta hyvin kriittisesti itseään ja mielipiteitään tarkasteleva poika.


Ai niin tuohon Yhdysvaltoihin muuttamiseen eli miksikö, mikään valtio ei ole vaikuttanut niin yleiseen maailman tilanteeseen kuin myös meidän kulttuuriimme viimeisen 100-vuoden aikana niin paljon kuin Yhdysvallat joten minusta olisi vähintäänkin mielenkiintoista kokea se yhteiskunta ihan itse. Toisten kirjoitukset kun ovat aina "vain" toisten kirjoituksia, jotkut realistisempia jotkut taas hyvinkin värittyneitä.


Yksi maailman väärinymmäretymmistä artisteista, Yhdysvaltojen omatunto ja kriitikko,
Cover Me - Bruce Springsteen - Paris 85


Edit: Päivän hyväksi asiaksi on tänään valittu (ihan kiusallaankin :)Yhdysvallat,
jo pelkästään sieltä tullut musiikki on rikasttutanut ainakin minun elämääni aivan suunnattomasti.

Ei kommentteja: