torstai 31. toukokuuta 2007

Holhous voitti, järki, ai mikä järki, no se hävisi.

Hmm, otsikoksi olisi voinut laittaa myös: Hyvä vihollinen jota tulee vihata.

Täytynee pikaisesti kommentoida suomen tupakkalain muutosta joka nyt sitten kielsi ravintolatupakoinnin. Sinäänsä sama laki on täälläkin Hollannissakin tulossa jossain vaiheessa tai noh ko laki on käsittääkseni jo hyväksytty aikoja sitten mutta ravintoloilla oli joku 5-vuoden siirtymäaika ja kukaan ei tunnu tietävän varmasti koska se savuttelu täällä sitten lopullisesti baareissa loppuu.
Joka tapauksessa kuten otsikosta selvinnee on laki mielestäni täysi susi, idioottimainen ruotsalaisen holhous-yhteiskuntamallin ylistys. Kyse ei ole siitä että pitäisin tupakointia jotenkin erityisen hienona tai kannatettavana vaan siitä että kyseisen kaltainen holhous saa kissanpojat voimaan pahoin.


Faktakulma: liikenteen aiheuttamat päästöt samoin kuin käyttämämme kemikaalit (kyllä myös hajuvedet) ovat erittäin syöpävaarallisia. Koska ne kielletään? Verrattuna ravintolatupakointiin on mm se että niiltä ei voi välttyä - toisin kuin ravintolatupakoinnilta, niitä on jokapaikassa - toisin kuin ravintolatupakointia.


Nyt julistankin kilpailun: mikä on seuraava hyvä vihollinen jota lähdetään kaikki yhdessä vastustamaan (sopulilaumana) Huumeet, tupakka, kommunismi, yhdysvaltojen politiikka, yms on sitten jo käytetty joten jotain uutta tarvitaan että voidaan yhdessä huutaa JehJeh kielletään se KIELLETÄÄN SE!.

Vitun laamat.


Edit: Se joka kehtaa puollustaa lakia ravintolatyöntekijöiden suojelemisella haistakoon pitkän kukkasen. Sadattuhannet ihmiset tekevät ihan meillä länsimaissa töitä jossa altistuu huomattavasti suuremmille terveydellisille haitoille eikä ketään kiinnosta pätkääkään. Jos ko syy olisi ollut milläänlailla olennainen tätä lakia valmistellessa, asiaa olisi lähdetty hoitamaan kokonaan toisestapäästä - määräämällä ravintolatyöntekijöille mahdollisuuden kaasunaamariin.

Edit2: Kuulin muuten hauskan jutun siitä, miten tupakasavun kulkeutumista tupakoimattomien puolelle on testattu, olisin siis olettanut että siinä olisi joku ihan virallinen (koneellinen) mittaustapa, juu niinhän siinä onkin, joku henkilö on istunut tupakoimattomien puolella villapaita päällä ja haistellut ilmaa, lisähavaintona ko vässykän vaimo on ko testihenkilön kotiintullessa haistellut haiseeko villapaita tupakalle. Kyllä, tämä on virallinen mittaustapa.

Ei kommentteja: