sunnuntai 26. marraskuuta 2006

Lisää hollannin politiikasta.

Muutama päivä sitten kirjoittamassani postauksessa epäilin vapauspuolueen olevan äärioikeistolainen vaikka sitä näin esim suomalaisessa mediassa tituleerattiinkin.
Nyt hieman asiasta selvää ottaneena ja heidän puolueohjelmaa lukeneena olen entistä vakuuttuneempi että ko termi ko puolueesta on liioiteltua.
Ko termin harkitsematon käyttö on mielestäni typerää ja osoittaa sen käyttäjältä kovin puutteellista suhteellisuudentajua. On toki helpompaa vain kääntää uutinen suoraan tai leimata kaikki vastapuolueet mahdollisimman epämiellyttävillä termeillä (tässä tapauksessa äärioikeisto) kuin ottaa oikeasti asiasta selvää.

Muistutan edelleen että oma poliittinen kantani on (yhä)vasemmalla ja en mitenkään kannata vapauspuoluetta. Tämän lisäksi pidän äärioikeistolaisuuden nousua huolestuttavana kehityksenä euroopassa. Asia ei kuitenkaan korjaudu äärioikeistolaisuus-sanan harkitsemattomalla /turhalla käytöllä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ei käynyt oikein selväksi mikä sinun määritelmäsi on äärioikeistolaisuudesta. jos se on vain joku uusi natsipuolue ei Wilders sitä vielä ole. vapaudenpuolue on kuitenkin oikeistolaisin nykyisistä puolueista, mikään muista puolueista ei myös halua samaan hallitukseen. jatkuva poliisivartiointi ei kieltämättä myöskään kiinnosta.

erasmus

Kissanpoikia kirjoitti...

Kieltämättä unohdin täysin käsitellä omaa määritelmääni ja korjaankin sen tämän päivän postauksessa. Mitä tulee vapauspuolueeseen niin vaikka se olisi oikeistolaisin se ei tee siitä äärioikeistolaista. Sensijaan sen suosio osoittaa että yllättävän moni on hyvin tyytymätön valtauolueiden toimintaan.