maanantai 13. elokuuta 2007

Loma on ohi

Kahden viikon suomi loma sitten oli ja meni, mukavaa oli vaikkakin tuo 2 viikkoa tuntuu vuosi vuodelta lyhyemmältä.
Hollannissa kaikki on kuten ennenkin, vettä sataa ja monikulttuurisuus/kulttuurien yhteentörmäykset tuottaa lisää sivullisiin kohdistuvaa väkivaltaa (tällä kertaa vastaanottavana osapuolena ovat kiihtyvällä tahdilla olleet mm homoseksuaalit, esimerkiksi gay-pride tapahtuma-viikonloppuna pahoinpideltiin useita ihmisiä sairaalakuntoon. Tekijöiksi epäillään syntyperältään pohjoisafrikkalaisia henkilöitä.


"Jostain" syystä ko pahoinpitelyt eivät ylittäneet suomalaisen median uutisointikynnystä vaikka siellä muutoin ko tapahtumasta kirjoitettiinkin.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pieni askel sinulta kirjottaa ns. realistisia totuuksia muiden kansanryhmien - kuin omasi - virheistä. Kommenttisi ovat ihmisryhmiä leimaavia ja kapeakatseisia. Poistan blogisi kirjanmerkeistä. T: Rimpula

Kissanpoikia kirjoitti...

Eli siis kun niinkuin mitä? Siis jos kirjoitan monikulttuurisuuden vaietuista varjopuolista tai noh itseasiassa yhdestä sellaisesta kuten seksuaalivähemmistöihin kohdistuvasta väkivallasta niin minä teen silloin jonkun virheen? Mä en ihan oikeasti tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Sen mitä tiedän on että hollannissa tästä asiasta ei onneksi vaieta vaan mm Amsterdamin pormestari on tuominnut nämä hyökkäykset hyvinkin jyrkkäsanaisesti.

Kissanpoikia kirjoitti...

Jäin kyllä nyt ihan oikeasti miettimään tätä kommenttia, siis otetaan nyt tämä ensimmäinen lause:

Pieni askel sinulta kirjottaa ns. realistisia totuuksia muiden kansanryhmien - kuin omasi - virheistä.

Rehellisesti sanottuna tämä kommentti oli mielestäni positiivinen, (vrt pieni askel ihmiselle jne) mutta koska se ei sitä ilmeisestikkään ollut niin herää vain kysymys että onko nyt siis niin että ainoa kansanryhmä kenen toimintaa voin kritisoida on siis mikä? suomalaiset? hollantilaiset? mustat? valkoiset?
hindut? entäs linkittäminen jokaisen kansanryhmän edustajien omaa kansanryhmäänsä kritisoiviin kirjoituksiin? Entä antaako joku teko kenties minulle oikeuden kritisoida ko teon tekijää? vai vainko siinä tapauksessa että olen varma että teon tekijä edustaa varmasti samaa kansanryhmää kuin omani? Entäs nyt tässä tapauksessa kun en itse edusta myöskään seksuaalista vähemmistöä? Teinkö siis tavallaan tuplavirheen?


Kommenttisi ovat ihmisryhmiä leimaavia ja kapeakatseisia.


Onko nyt siis myöskin niin että se että tässä tapauksessa seksuaalista vähemmistöä pahoinpidellään ei ole mitenkään kansanryhmää leimaavaa vaan ainoastaan se että joku kehtaa siitä kirjoittaa ääneen? Eli itse turpajuhlat ovat ok kunhan tekijöiden etnistä taustaa ei mainita? Ilmeisesti siis samalla logiikalla jos kirjoitan että amsterdamin taksikuskeissa on paljon huijareita ei ogelma suinkaan ole se että he huijaavat vaan se että minä leimaan heitä kirjoittamalla siitä että he huijaavat? Viedäänkö päätelmää vielä pidemmälle ja sovitaan että itseasiassa minun leimaava kirjoitukseni taitaa olla jopa syynä siihen että he usein huijaavat?

Anonyymi kirjoitti...

En ymmärrä ihmisiä joiden mielestä pahoista teoista pitäisi vaieta jos niiden tekijä on joku muu kuin valkoihoinen eurooppalainen heteromies.

Tiettyjen etnisten ryhmien (en lausu sitä ääneen, koska olisin hirveä rasisti) suhtautuminen seksuaalivähemmistöihin on jyrkän tuomitseva ja saa valitettavan usein väkivaltaisia ilmenemismuotoja.

Hyvä, että kerroit tuostakin tapauksesta blogissasi. Suomen tiedotusvälineissä ei ole tuollaisesta kerrottu enää pitkään aikaan.

Kissanpoikia kirjoitti...

Niin en mä käsitä kenen tai mitä etua tällaisen asian salailu palvelisi. Toki jos kyseessä olisi ollut yksittäistapaus mutta valitettavasti nämä hyökkäykset ovat jatkuneet (ja tänä vuonna kiihtyneet) jo ainakin 2-vuoden ajan. Ensimmäinen suurempi kohu jonka muistan oli jo 2005 kesällä kun Yhdysvaltalaisen gay lehden päätoimittaja pahoinpideltiin hänen kuljettuaan poikaystävänsä kanssa käsikädessä kaupungilla.

Erityisen absurdia näistä teoista tekee se että ne ovat tapahtuneet Amsterdamissa, suvaitsevaisuuden kaupungissa jossa kaikki kukat ovat perinteisesti saanaat kukkia ja jonka homoseksuaali-yhteisö lienee euroopan suurimpia ellei suurin.

Kuten aiemmin totesinkin täällä teoista ei suinkaan ole vaiettu vaan uutisissa on ollut niistä runsaastikkin asiaa ja ne on tuomittu laajalti poliittista johtoa myöten.

Kissanpoikia kirjoitti...

Edit: Poistin tuon yhden kommentin koska se ei sisältänyt muuta kuin linkin tuonne yhteen käännettyyn kirjaan jonka jokainen voi löytää esim: http://www.blogilista.fi/hakemisto/hollanti
tuolta.

Kommentointi ja asiaan liittyvä linkittäminen silloin kun se liittyy kommenttiin on edelleen toivottavaa ja ok, mutta ei pelkkiä linkkejä kiitos.